Passie voor zwemles #1: het verschil kunnen maken
1 april 2017
Alles weergeven

Passie voor zwemles #2: Collega’s

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het zijn de belangrijkste mensen naast je levenspartner; je collega’s. Gemiddeld genomen breng je met je collega’s meer tijd door dan met je vrienden of je familie. Werk en privé mag dan prima te scheiden zijn, als het gaat om collega’s dan is deze scheidslijn toch wat lastiger. Je collega’s zien of het goed met je gaat en zijn zodoende bekend (en betrokken) bij de dingen die je mee maakt. En iedereen komt wel eens in de situatie dat er op het werk iets gebeurd dat je persoonlijk raakt. Dan is er niemand die je beter kan begrijpen dan je collega, omdat die de situatie kent.

Dit gegeven plaatst ‘de collega’ in een aparte situatie en maakt de band met hem of haar per definitie bijzonder. Want naast deze (al dan niet prettige) persoonlijke band, zijn het ook de mensen waarmee je dagelijks in de loopgraven staat. Als collega’s gezamenlijk slaag of faal je. Je collega helpt je als het werk, om wat voor reden dan ook, zwaarder is. En een extra klus klaar je alleen samen.

De collega’s van het Zwemcentrum hebben hier een prachtig voorbeeld van gegeven. Op onze facebookpagina is te zien hoe alle aanwezige collega’s de handen uit de spreekwoordelijke mouwen steken om de plotselinge problemen omtrent het zandfilter aan te kunnen pakken. Letterlijk, één van hen kroop zelfs in het filter. Tot ’s avonds laat gingen ze door, twee dagen achter elkaar. Moe en gepijnigd, maar met het nodige werkplezier, want ze waren met elkaar en deelden in deze ervaring. Niks dan hulde voor dit harde werk en geweldige voorbeeld van saamhorigheid.


Meester Stefan was één van die collega’s die zich tot het uiterste heeft ingespannen bij de genoemde filterproblemen. Dit gaf een onverwachte en onbedoelde wending aan zijn laatste werkweek. Daarom bij deze alsnog een publiekelijk teken van waardering. Het mag toeval zijn geweest dat het filter stuk ging in zijn laatste werkweek, zijn bijdrage in de positieve sfeer tijdens de reparatiewerkzaamheden was allesbehalve onverwacht. Stefan was een fijne collega die altijd voor veel sfeer en positiviteit onder de aanwezige collega’s zorgde. Dus bij deze nog één keer; meester Stefan, bedankt voor de fijne samenwerking.


Wie mijn vorige stuk gelezen heeft, weet hoe ik tegen zwemlessen aankijk (dank jullie wel voor al die bemoedigende reacties). Bij ZwemCentrum Zuidhorn doen we mooi en dankbaar, maar ook zwaar werk. Maar we doen het écht samen. En daarom mag het volgende ook best publiekelijk gezegd worden: collega’s, ik zou dit werk op deze manier niet kunnen doen zonder jullie steun, toewijding, humor en passie. Voor dit vak én voor dit team. Dank jullie wel.

– Aron van Strien, Hoofd Zwemzaken

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.